Fent gran la ciència d'allò més petit!

La nanotecnologia mostra tots els signes per convertir-se en una potent tecnologia d’aplicació general, similar a l’electricitat, la màquina de vapor o l’ordinador. Es preveu que l’impacte en la societat sigui profund i afecti múltiples facetes de la vida quotidiana, alhora que comporti una millora significativa en la qualitat de vida. La medicina, la cosmètica, l’arquitectura, els teixits, o les energies renovables són alguns del àmbits que es beneficiaran de la investigació duta a terme als centres de recerca en nanociència i nanotecnologia. A més, govern i indústria inverteixen milers de milions d’euros en el desenvolupament de la nanotecnologia, alhora que els mitjans de comunicació i les empreses de productes de consum fan servir el prefix «nano» amb una freqüència creixent.

Tot i així són poques les persones que coneixen ben be què vol dir el prefix “nano” o quines són les implicacions de poder manipular àtoms, alhora estan aflorant una sèrie d’inquietuds socials a les quals cal donar resposta. És per aquest motiu que la Mandarina de Newton i l’Institut Català de Nanotecnologia (ICN) treballen estretament per difondre que és “nano” mitjançant el projecte expositiu “Dimensió Nano” i fer gran el coneixement dels ciutadans!

Envia un comentari

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Mirant el món

 

 

@sharingknow Tweets

Follow @sharingknow on twitter.