Fractals, gens i llavors a Sistemes Vius d'Arts Santa Mònica

Sistemes Vius. Christa Sommerer & Laurent Mignonneau” és la primera exposició retrospectiva d’aquesta parella artística. Va ser inaugurada per l’àrea de ciència d’Arts Santa Mònica, dirigida per en Josep Perelló, el passat 1 de juny. Aquesta exposició ofereix la possibilitat d’experimentar de forma participativa amb peces molt vinculades a l’estudi dels sistemes vius: Eau de Jardin, Phototropy, Life Spacies II, Mobile Feelings i A-Volve.

Christa Sommerer & Laurent Mignonneau són dos dels artistes més reconeguts i innovadors dins el panorama internacional del media art i l’art interactiu. La seva obra desenvolupa de manera natural i intuïtiva interfícies interactives que apliquen principis de la teoria de sistemes vius relacionats amb l’ecologia, la vida artificial i les ciències de la complexitat. D’altra banda, l’investigador de sistemes complexos Ricard Solé també ha col·laborat en el desplegament del vocabulari científic necessari per comprendre els ecosistemes virtuals dels artistes.

Durant els mesos de juny, juliol i setembre a Arts Santa Mònica s’ofereixen un conjunt d’activitats i tallers educatius que permeten endinsar-se encara més en el comportament dels sistemes vius. La Mandarina de Newton S.L. col·labora estretament amb la coordinadora de tallers, Pati Homs, en la ideació, producció i realització d’alguns d’aquests tallers.

Fractals, No tot està en els gens i Fototropisme han estat algunes de les propostes per apropar la ciència que s’escola entre les peces d’aquesta interessant exposició d’art i ciència. Aquests tres tallers i les seves diferents versions estan íntimament lligades a les peces Eau de Jardin, Life Spacies II, A-Volve i Phototropy. El diàleg entre ciència, art i disseny ha estat molt important durant tot el procés de creació i realització. Si voleu veure algun dels resultats d’aquests tallers, aquí teniu un dels vídeos realitzats per l’equip de Comunicació d’Arts Santa Mònica:

Mirant el món

 

 

@sharingknow Tweets

Follow @sharingknow on twitter.