Espectres electromagnètics, el vídeo!

Aquí podeu veure el vídeo del taller “Espectres electromagnètics” que es va crear dins el marc de l’exposició “Camps Invisibles. Geografies de les ones ràdio” organitzada a l’espai Laboratori de l’Arts Santa Mònica i que va comptar amb la col·laboració de la Mandarina de Newton. Esperem que en gaudiu tant, com els nois i noies que hi assitiren!

Visualitzant l'espectre electromagnètic a Arts Santa Mònica

Camps Invisibles: Geografies de les Ones Ràdio és la nova exposició d’art científic inaugurada a l’espai laboratori, dirigit per en Josep Perelló, d’Arts Santa Mònica. Aquesta exposició ha estat comissariada per en José Luís de Vicente  de ZZZInc i la Honor Harger del Lighthouse, al Regne Unit. La Patrícia Homs ha estat la coordinadora de les activitats. A Camps Invisibles: Geografies de les Ones Radio han participat: Trevor Paglen, Rafael Lozano-Hemmer, Thomas Ashcraft, Timo Arnall, Anthony DeVincenzi, Joyce Hinterding, Semiconductor, Job Ramos, Clara Boj i Diego Díaz, Matthew Biederman, Rasa Smite & Raitis Smits (RIXC), Irdial Records, Guifi.net, Plataforma Cero LABoral, Luthiers Drapaires, entre d’altres. D’altra banda, La Mandarina de Newton S.L. torna a estar present en la ideació, producció, desenvolupament i realització de les activitats educatives d’aquesta exposició.

Visibilitzant l’espectre electromagnètic: Els nous tallers de l’àmbit de ciència d’Arts Santa Mònica

Els tallers educatius d’Arts Santa Mònica neixen del diàleg entre artistes i científics i giren entorn la temàtica central de l’exposició, en aquest cas, les ones electromagnètiques, i en concret les ones ràdio. Els tallers promouen la creativitat, la curiositat i l’experimentació. Els participants són convidats a observar fenòmens vinculats als conceptes que emergeixen de l’exposició, a realitzar experiments pautats, a fer les seves pròpies creacions i a treballar eines com l’observació, la documentació, l’experimentació, el prototipatge, la reflexió i la comunicació.

Camps Invisibles: Geografies de les Ones Radio ofereix quatre tallers educatius: Espectres electromagnètics, Fem antenes i Mini-FM realitzats amb la col·laboració de la Mandarina de Newton S.L. i un taller organitzat pel col·lectiu Guifi.net.

El taller sobre l’espectre electromagnètic és el que té una visió més àmplia i més curricular, sense esdevenir una simple extensió del material estudiat a l’escola. Dóna a conèixer la presència d’ones al nostre voltant mitjançant piles, imants, claus, làsers o mòbils. Els participants construeixen motors homopolars, investiguen sobre la inducció electromagnètica, fan creacions artístiques amb imants o construeixen gàbies de Faraday. En el taller d’antenes analitzem la forma d’aquestes i explorem les rectes i les paràboles. Així com també creem antenes amb materials simples i quotidians. Finalment, al taller de Mini-FM ens aventurem a construir un emissor d’ones amb l’ajuda de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicacions de Barcelona (ETSETB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Camps Invisibles: Geografies de les Ones Radio també ofereix molts tallers i activitats familiars i de cap de setmana. La Mandarina de Newton S.L. col·laborarà en el taller Fem Ones! que es realitzarà el proper dia 20 de Novembre. Durant una hora i quart visualitzarem els protagonistes de les ones electromagnètiques, els camps elèctric i magnètic, i entendrem com aquests es relacionen per emetre i rebre informació. No us ho perdeu!

———

Crèdits fotogràfics: Imatge de Xavi Soto

Mirant el món

 

 

@sharingknow Tweets

Follow @sharingknow on twitter.